; Příspěvek | Červený Jelen
top of page

Tekuté zlato české kultury v Červeném Jelenovi

Updated: Jul 20, 2023


Točené pivo Praha

České pivo má dlouhou a bohatou historii, která sahá až do středověku. Stalo se nedílnou součástí naší kultury. Oživuje českou kuchyni a povzbuzuje společenský život. Svou popularitu si získalo také ve světě, a to díky své kvalitě a jedinečné chuti.


V naší restauraci Červený Jelen vám načepujeme hned několik druhů osvěžujícího piva. Dáváme si záležet na správné teplotě i způsobu čepování, abychom vám připomněli kus české historie a řemeslného umění vaření piva.


Kulinářský skvost ukrytý v srdci Prahy

Restaurace se nachází v prostorách původní Anglo-rakouské banky. Vznikla v roce 2019 podle projektu architekta Stanislava Fialy, který navazuje na kubismus typický pro Gočára, architekta původního prostoru banky.


Původní trezor jsme propojili s bankou a umístili tam tankovou věž, která se tyčí skrze tři patra. Autentické prostory tak skrývají vysokou tankovou věž s dvanácti měděnými tanky a třináctým červeným tankem s parohy – skulptury odkazující k tématu červeného jelena. Jedná se o nejvyšší pivní věž na světě.


Jaká piva u nás ochutnáte?

Ochutnat můžete vychlazené pivo Pilsner Urquell přímo z tanku. Osloví vás jeho jedinečná chuť, příjemné aroma a dokonalá barva. Vybírat však můžete i další pivní speciality.


Detailní nabídka piva:

  • Pilsner Urquell – Hladinka 0,48 l

  • Pilsner Urquell – Šnyt 0,28 l

  • Řezané – Semi dark 0,48 l

  • Volba sládků – Brewer's selection 0,38l

  • Kozel tmavý 10 – Dark 0,28/0,48 l


Chcete se o pivu dozvědět něco víc? Míra Nekolný vás provede světem piva jako nikdo jiný. Naučí vás, jak perfektně načepovat Plzeňské pivo a vysvětlí vám, jak funguje celý pivní systém v restauraci. Škola čepování je skvělou volbou jak pro jednotlivce, tak i pro skupiny – například při oslavě či teambuildingu. Vyzkoušíte si různé styly čepování, porozumíte pivu a zažijte nevšední zážitek.


Neodolatelná harmonie pro všechny gurmány

Máte chuť zažít opravdovou sílu gastronomie? Zkuste kombinaci piva a grilovaného masa, která vás nadchne. Pivo Pilsner Urquell podpoří výraznou chuť steaků a hamburgerů.


Souhra lahodného jídla podle menu Zlatého kuchaře, Marka Fichtnera, a piva přímo z tanku vám ukáže nový směr v gastronomickém světě. Osvěžující účinek piva pomáhá zvládnout těžkost tuků a neutralizovat jejich chuť v ústech. Kromě toho vám pomůže celé jídlo lépe trávit, takže vás nebude trápit pocit těžkosti.


Atmosféra, která vás pohltí

Když vstoupíte do restaurace, okamžitě vás zaujme její prostředí. Interiér restaurace je laděný do kubistického stylu, kombinovaného s moderními prvky. Dominantou jsou velké tanky, ve kterých se skladuje čerstvé pivo Pilsner Urquel. Restaurace nabízí čtyři unikátní prostory – Banku, Trezor, Klubovnu a Salonky.


Vřelý personál s odbornými znalostmi přidává na celkovém dojmu. Každý člen týmu Červeného Jelena vám ochotně poradí a doporučí ten správný druh piva a jídla přesně podle vašich preferencí.


Červený Jelen je místem, kde pivo získává nový rozměr a stává se z něj zážitek. Nechte se unést do světa chutí a vůní, ať už jste milovníkem tradičních piv, experimentálních specialit, nebo jen toužíte po příjemném posezení s přáteli. Zjistěte, co dalšího v sobě restaurace Červený Jelen ukrývá, rezervujte si stůl ještě dnes.


bottom of page