; Příspěvek | Červený Jelen
top of page

Zlatým kuchařem roku 2022 se stal Marek Fichtner

Updated: Jul 20, 2023


Marek Fichtner Červený Jelen

Praha se opět stala epicentrem kulinářského světa, když se po tříleté pauze konal sedmý ročník ankety Zlatý kuchař. A kdo se nakonec mohl pyšnit titulem nejlepšího kuchaře? Nikdo jiný než náš šéfkuchař Marek Fichtner! Jeho vynikající kulinářské umění oslnilo redakci časopisu Gastro&Hotel profi revue, která hodnotila nejen kvalitu jídel, ale i vášeň kuchařů.


Na druhém místě s velkou kreativitou a precizností skončil Pavel Býček a na třetím zářil s jistotou a noblesou Jan Punčochář. A kdo si vysloužil nejvyšší uznání v síni slávy? Šéfkuchař Martin Jiskra, jehož mistrovské recepty jsou celoživotním přínosem pro českou gastronomii.


Od začátků k úspěchům: Příběh kariéry Marka Fichtnera

Marek Fichtner si prošel tvrdou cestou, aby dosáhl svého snu – stát se šéfkuchařem v jednom z nejprestižnějších gastronomických podniků. Od nejnižších pozic postupoval až na ty nejvyšší, vyžadující nekompromisní píli a nekonečnou pracovitost.


Počátky jeho kariéry vedly na velkou výletní loď, kde ho vedení stočlenného kuchařského týmu naučilo nejen disciplíně, ale musel být i vůdcem a motivátorem. Díky svému obrovskému talentu a nadšení se dostal na špičku gastronomického světa až k přípravě menu pro členy královské rodiny v Saúdské Arábii. Propracoval se také do nejlepší restaurace světa – Noma v Kodani.


Svůj talent a zkušenosti pak přenesl do špičkových hotelových restaurací v Česku. Pozvedl kuchyni pražského hotelu Kempinski a restauraci Augustine Restaurant mezi ty nejvyhlášenější u nás.


Přijďte ochutnat Markovy speciality do naší restaurace v centru Prahy

Marek Fichtner, šéfkuchař restaurace Červený Jelen, dokázal skvěle spojit tradiční českou hospodu s moderním pojetím gastronomie. A když ochutnáte první kousek z jeho kreativního menu, vaše smysly budou překypovat radostí. Marek svými jídly dokáže v lidech vzbudit emoce a každé jídlo připravené pod jeho vedením je jako malé umělecké dílo.


Přijďte ochutnat nejlepší wagyu steak na grilu, chřestové menu či cokoliv jiného z Markových specialit do restaurace v centru Prahy a užijete si nezapomenutelný gastronomický zážitek, který vám zůstane v paměti ještě dlouho.


bottom of page