; Příspěvek | Červený Jelen
top of page

Ochutnejte maso Wagyu, které rozdovádí vaše chuťové buňky

Updated: Jul 20, 2023


Wagyu steak Praha

Už jste někdy zkoušeli maso plemene Wagyu? Je neodolatelně křehké, šťavnaté a má jedinečnou strukturu. Jeho chuť tak přináší mnohonásobně lepší požitek než steak z kteréhokoli jiného masa. Co je na mase skotu Wagyu tak speciální a kde v Praze ho můžete vyzkoušet?

Proč vyzkoušet hovězí maso Wagyu?

Japonské plemeno Wagyu patří mezi nejkvalitnější druhy masa na světě. Pečlivý výběr kvalitních kusů skotu a dlouhý, pomalý výkrm zajistí správné ukládání tuku ve svalu a způsobuje tak výrazné mramorování pro intenzivní chuť a jedinečný vzhled.


Krémově bílý tuk, který svalovinu protkává, dodává masu skvostnou křehkost a lahodnou šťavnatost. Tuk z tohoto druhu masa obsahuje vyšší množství omega-3 mastných kyselin a nižší obsah cholesterolu, takže se nemusíte obávat o své zdraví. Navíc jej můžete ochutnat i v Praze!

Kde si dát Wagyu v Praze?

Přijďte Wagyu steak vyzkoušet do naší restaurace Červený jelen, kde vám lahodné maso připravíme hned na několik způsobů. Těšit se můžete na steak z nízkého roštěnce či svíčkové z japonského Wagyu nebo steak z vysokého roštěnce australského Wagyu. Jako specialitu pak nabízíme také Burger s masem ze skotu Wagyu.


Na našem a la carte menu najdete:

Steak wagyu


  • Sirloin Wagyu – steak z nízkého roštěnce (Gunma Japonsko A4), 150 g

  • Tenderloin Wagyu – steak ze svíčkové (Gunma Japonsko A4), 200 g

  • Rib Eye Wagyu – steak z vysokého roštěnce (Austrálie BMS 6/7), 400 g

  • Burger Wagyu & foie gras – lanýžová majonéza, marmeláda z červené cibule, briošková bulka, Mesclun salát, 270 g

  • Degustace steaků WAGYU pro 3-4 osoby – Rib Eye Austrálie 400 g, Tenderloin Japonsko 200 g, Sirloin Japonsko 150 g, Chimichurri, koňaková a čipotlová omáčka


Všechny steaky i degustační prkénko servírujeme se sezónní grilovanou zeleninou.


Ochutnávka Wagyu masa se považuje za nezapomenutelný gurmánský zážitek, a tak můžete udělat radost také svým blízkým. Budete tak mít perfektní dárek k narozeninám nebo výročí.

Pečlivý výběr masa a exkluzivní příprava

​Zažijte lahodnou chuť jedinečného kusu masa, které je špičkou mezi masovými delikatesami. Naše restaurace se pyšní nabídkou jemného, mramorovaného masa od farmářů z Austrálie a Japonska. Každý kus Wagyu prochází pečlivým výběrem, abychom vám zaručili nejvyšší kvalitu a nezapomenutelnou chuť.


A protože si Wagyu zaslouží speciální péči, náš grillmaster vám steak připraví na grilu Infierno od americké firmy Grillworks, ve kterém topíme pouze dřevem z Křivoklátských lesů. Přijďte a ochutnejte maso Wagyu, které vás unese blahem při každém soustu.


bottom of page