;
top of page

Štědrovečerní večeře v Červeném Jelenovi – Kouzelný zážitek v srdci vánoční Prahy



Štědrovečerní večeře Praha

Co pro vás znamenají Vánoce? Pro nás to jsou zajisté časem radosti, rodinného setkávání a samozřejmě slavnostního jídla. Rozhodli jsme se vnést do svátečních dnů nový rozměr. Zveme vás na zážitek, který promění váš pohled na tradiční štědrovečerní večeře. Přijďte si užít vánoční čas do naší restaurace!


Na Štědrý den, 24. prosince, máme otevřeno od 12:00 do 22:00. Čeká na vás štědrovečerní menu a přípitek „vaječňákem“. Na Boží hod, 25. prosince, tu pro vás budeme ve stejném čase - přijít si k nám můžete jak na oběd tak na večeři. I na Svátek svatého Štěpána, 26. prosince, vás od 12:00 do 22:00 zveme na teplý nápoj a něco dobrého - lehčího pro klid od kapra a salátu.


Na štědrovečerní menu do Jelena

Na Štědrý den otevřeme od 12 do 22 hodin večer své dveře zájemcům o mimořádné vánoční menu v Praze. Náš kuchařský tým v čele s šéfkuchařem Markem Fichtnerem a šéfcukrářkou Klárou Řezníčkovou připravil výborné vánoční menu. Pojďme si ho představit, ať víte, na co se máte těšit.


Vánoční předkrmy spojí tradici s trendy

Mezi předkrmy najdete pečené foie gras, sušené hovězí Wagyu, rybí polévku z candáta, hráškový krém a jelení parfait. Všechny předkrmy zahrnují tradiční prvky, které Marek a jeho tým v kuchyni stylizovali do moderního duchu gastronomie. Navíc vás dokonale povzbudí pro následující chody, jsou nejen vizuálně krásné, ale také tvoří skvělou harmonii chutí.

ZAJÍMAVOST: Parfait (čtěte parfé) je slaný dezert z našlehaných žloutků z vodní lázně, čímž vznikne bohatá pěna, která se promíchá s ušlehanou smetanou.


Z moderního vánočního menu si vybere každý

Mezi hlavní chody Marek zařadil vánoční klasiku v podobě ryby, konkrétně candáta, a telecí svíčkovou. Místo tradičního houbového kuby bude houbové soufflé s restovaným kotrčem. Milovníci kvalitního masa na grilu, typického pro naši restauraci, si mohou dát Rib Eye steak – americký steak z vysokého roštěnce s kostí.

ZAJÍMAVOST: Americký masný skot pro výrobu Rib Eye steaku se 200 dní dokrmuje zrnem. Intramuskulární tuk pronikne do svaloviny a vznikne tak žádoucí mramorování. Steak je pak velmi šťavnatý.

Speciálních druhů steaků je samozřejmě v nabídce víc, a to dokonce jako degustace pro více lidí u stolu. Můžete si vybrat celkem ze tří druhů degustací – USDA Prime Cowboy steak, Jižní Ameriku a Wagyu z Japonska a Austrálie.


Sladká tečka na závěr slavnostního vánočního menu

Vrcholem vánoční večeře jsou dezerty, například perníkový dort, pistáciová profiterolka, medovník anebo pivní dort Kláry Řezníčkové, která do dortu přidala redukci z tmavého piva. Hosté s alergií na lepek mohou ochutnat makový dortík se švestkami.


K tradiční štědrovečerní večeři patří „vaječňák“

K menu si určitě dejte štamprli jemného vaječného koňaku s pravou madagaskarskou vanilkou a karibským rumem. Prémiovou láhev si také můžete během prosince zakoupit pouze v restauraci Červený Jelen.

Nezapomeňte si rezervovat svůj stůl!

Užijte si Štědrý den v Praze s nevšedním vánočním menu. Červený Jelen vám přeje krásné Vánoce. ❤️

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page