;
top of page

Oheň v hlavní roli: steakové speciality z grillu Červeného Jelena

Každá velká restaurace má svůj podpis. V Červeném Jelenovi je tím podpisem grill Josper – impozantní technologie, která dokáže proměnit jednoduchý kus masa v gastronomický zážitek. Spojuje sílu ohně, vůni dřeva a precizní řemeslo, které je vidět i cítit na talíři.


Josper grill: král ohně a dřeva

Josper je kombinací otevřeného grillu a uzavřené pece. Pochází ze Španělska a stal se legendou mezi profesionálními kuchaři po celém světě. V Červeném Jelenovi patří k našim největším pokladům. Grill pracuje výhradně s dřevem z křivoklátských lesů – používáme dubové a bukové, sušené na ideální vlhkost po dobu 6–9 měsíců. Právě díky tomu má oheň stabilní žár a maso získává charakteristickou chuť a vůni, kterou žádná jiná technologie nenahradí.

Na rozdíl od klasického grillu dokáže Josper díky uzavřené komoře udržet extrémně vysokou teplotu. Maso se tak rychle zatáhne, zůstane šťavnaté a uvnitř si uchová všechnu svou přirozenou šťávu. Výsledek? Perfektní steak se zlatavou kůrkou a kouřovým aroma.


ree

Signature speciality z grillu

Na našem grillu vznikají jídla, která jsou ukázkou toho nejlepšího, co oheň a kvalitní surovina dokážou nabídnout:

  • Rib Eye steak z vysokého roštěnce (Argentina, 400 g) – 120 dní dokrmovaný zrnem, oceněný zlatou medailí World Steak Challenge 2024. Jeden z vrcholů naší steakové nabídky.

  • Sirloin (Argentina, 250 g) – steak z nízkého roštěnce, 50 dní zrání, s jemnou chutí a krásnou šťavnatostí.

  • Flap Steak (Argentina, 250 g) – vyzrálý hovězí pupek, výrazný řez s charakterem, ideální pro milovníky plnější chuti.

  • Tomahawk (Česká farma, 1000 g, pro 2–3 osoby) – ikonický steak s kostí, který je zážitkem nejen chuťovým, ale i vizuálním. Servírovaný s grilovací omáčkou Špork, oceněný stříbrnou medailí World Steak Challenge 2024.

  • Jehněčí hřebínky (Nový Zéland, 200 g) – delikátní maso s jemným aroma, které oheň zvýrazní do posledního sousta.

  • Krkovice z přeštického vepře (Česko, 250 g) – poctivý kousek z tradiční české suroviny, který na grillu získává nezaměnitelnou chuť.

  • Burger Wagyu & foie gras (270 g) – jedinečná kombinace prémiového wagyu hovězího, foie gras a lanýžové majonézy, servírovaná v brioškové bulce s marmeládou z červené cibule.

Ať už sáhnete po oceněném rib eye, sdíleném tomahawku nebo ikonickém wagyu burgeru, vždy vás čeká spojení prvotřídní suroviny a mistrovské práce s ohněm.


Více než steak

Na Josperu nevznikají jen klasické steaky. Grill dává nezaměnitelnou chuť i zvěřině, vepřovému nebo vegetariánským alternativám, jako je veganský Tenderloin steak. Nabídka je tak pestrá, že si každý host může najít to své – od tradičních řezů po moderní speciality.


Gastronomický zážitek uprostřed Prahy

Steaky z grilu v Červeném Jelenovi nejsou jen jídlem – jsou zážitkem. Oheň, kvalitní dřevo a prvotřídní maso vytvářejí kombinaci, která přitahuje milovníky dobrého jídla z celé Prahy i ze zahraničí. Každý kus masa má svůj příběh, každá příprava je trochu jiná. To je krása grillu – nikdy není úplně stejný, vždy reaguje na kuchaře a přináší originální výsledek.

 
 
bottom of page