Marek & Friends: když se u stolu potkává světová gastronomie
- Červený Jelen

- před 1 dnem
- Minut čtení: 1
Červený Jelen není jen restaurace, ale i dějiště mimořádných večerů, které spojují to nejlepší z gastronomie. Projekt Marek & Friends, vedený šéfkuchařem Markem Fichtnerem, přináší do Prahy michelinské kuchaře, prestižní vinaře i vítěze soutěže Bocuse d’Or. Každý večer je jedinečný a neopakuje se – menu je připravené pouze pro tuto příležitost.

Výjimeční hosté
Během posledních let jsme v Trezoru Špork přivítali celou řadu ikon světové gastronomie:
Henrique Sá Pessoa – mistr moderní portugalské kuchyně s asijskými vlivy.
Laura Rhys – Master sommeliérka a ambasadorka vinařství Gusbourne.
Léa Linster – první žena, která vyhrála Bocuse d’Or.
Sebastian Frank – držitel dvou michelinských hvězd z berlínské restaurace Horváth.
Mirek Kalina a Marek Raditsch – Markovi kolegové z Masterchefa, se kterými připravil večer plný signature pokrmů.
Barone Ricasoli – nejstarší vinařství v Toskánsku, jehož tradice sahá až do roku 1141.
Každý z těchto večerů přinesl do Prahy kus světové gastronomie – od legendárního stařeného celeru Sebastiana Franka po michelinská vína v kombinaci s Markovými pokrmy.

Atmosféra, která se neopakuje
Večeře Marek & Friends se konají v unikátních prostorách Trezoru Špork. Jsou intimní, limitované a vždy plné energie. Hosté mají možnost nahlédnout do kuchyně, zažít osobní kontakt s kuchaři a vinaři a ochutnat menu, které se už nikdy nebude opakovat.
Gastronomický svátek v srdci Prahy
Marek & Friends je důkazem, že Praha patří na gastronomickou mapu světa. Propojuje špičkovou kuchyni, víno i prostředí s jedinečnou atmosférou, kterou nabízí jen Červený Jelen. Každý z těchto večerů je svátkem pro všechny, kteří chtějí zažít gastronomii v té nejvyšší kvalitě.




