Benromach 10y 43%
Benromach whiskey vzniká v palírně, kde používají jen čtyři ingredience: ječmen, vodu, kvasnice a lidský dotek. Zakládají si na jednoduchosti, zručnosti a expertíze.
Aroma
Jsem odstavec. Klikněte zde pro přidávání a úpravu vlastního textu. Je to snadné.
Chuťový profil
Maliny | ostružiny | sherry | smetanový slad | rašelina
Závěr
Jemný kouř
zajímavosti
Benromach leží v oblasti Speyside ve Skotsku ve městě Forrest, cca 25mil severovýchodně od Inverness. Byla založena v roce 1989 Duncanem MacCallumem a F.W.Brickmannem a whiskey produkuje od roku 1900. Majitelů palírny Benromach bylo v průběhu let několik. Nakonec skončila v rukách společnosti DCL, která palírnu zmodernizovala, ale krize na počátku 90. let dopadla i na Benromach. Poslední várkou sudy naplnil 24. března 1983 sám Donald MacDonald, manažer palírny. Změna nastala v roce 1993, kdy palírnu zakoupila nezávislá stáčírna Gordon & MacPhail. Po dlouhé rekonstrukci, trvající 5 let, byla palírna znovuotevřena. Slavnostního otevření se zúčastnil princ Charles, který je znám jako milovník whisky.